ExcursionismeTRAIL D’ANDORRA, UNA ULTRA D’ALÇADA

20/07/2019by admin

     Andorra Ultra Trail Vall Nord; tot i no puntuar per la Ultra Trail del Montblanc (UTMB), la International Trail-Running Association, (ITRA) les puntua com a curses extremes i alguna de les seves cinc curses estan al calendari anual de tot “trail runner”. Les seves muntanyes les fan de les més dures d’Europa. El seu desnivell, l’alçada i la dificultat del terreny rocós, fa que les baixades siguin molt tècniques on és fàcil caure i deixar-t’hi les dents. A tot això si li sumem la calor canicular d’aquest any, fa que més de la meitat dels participants en la Eufòria, (233km i 20000 D+), la Ronda (170km i 13500 D+) i la Mític (112km i 9700m D+), no puguin acabar-les per la extrema duresa.

     I és que Andorra no és poca broma, entrenar per aquesta ultra no serveix fer les típiques curses de muntanya que tenim al territori català, per molts quilòmetres que facis. Si vols acabar una d’aquestes curses d’Andorra, entrena a Andorra.

     Quatre components del CN Igualada, vàren participar en dues curses, en Toni Figueras a la Celestrail, (83km i 5000m D+) i en Pipo Pujol, l’Alvar Fillat i en Ton Vich, a la Marató dels Cims amb 3000m D+. La experiència va ser positiva, el paisatge, recorregut corrioler, la bona organització i els excel.lents voluntaris vàren quedar-se gravats a la seva retina i amb ganes de seguir participant en alguna de les altres curses en els propers anys.

     Cal dir que a més s’organitza una cursa Solidària de 10km i 750mD+, (si , aquí no hi ha res pla), apte per a tothom inclòs per a persones amb alguna discapacitat.

 

 

 

PISICINA
Carrer de Carles Riba, 68
08700 Igualada
Barcelona
Teléfon: 938 030 038
Email: cnigualada@cnigualada.cat

CNIGUALADA 2022 © Tots els drets reservats.