ExcursionismeEL CNI A L’EHUNMILAK: 168 KM DE PURA MUNTANYA

13/07/2019by admin

Desé Aniversari de les 100 Milles Basques, La Ehunmilak, rècord de temps de la prova i de participació.
Després de que l’any passat es vàren haver d’anul.lar les proves per una tormenta, aquest any el bon temps ha fet que Beasain hagi estat el centre de les ultres del Pais Basc. La Ehunmilak és la única de les ultres autèntiques que queden a la Península. Moltes curses de més de 100 km s’han anat quedant pel camí, degut al calendari massa carregat o poca estructura organitzativa. Els seus 168 km la fan única a l’Estat i els seus més de 1500 voluntaris ho corroboren. Dada curiosa: més voluntaris que corredors.

Aquest any el corredor del CNI, Ivan Junyent s’hi ha desplaçat per córrer per segona vegada la versió llarga, ja que també organitzen la G2H de 88km i la Marató. Tot i que ha tardat 3 hores més que el 2015, 43h.

Degut a un problema gastrointestinal, els primers 40 km, ha anat més lent per recuperar-se, menjant poc. Un cop refet, ja ha pogut gaudir de la cursa, tot i que anant amb els temps de tall molt justos. La tàctica doncs, ha estat no dormir les dues nits per no perdre temps, tot i que de vegades la jugada et pot sortir pitjor si no has descansat i encara vas més lent. No ha estat el cas i ha pogut gaudir pujant el Txindoki i fer a trenc d’alba el mític Aizkorri de Zegama.

Dels gairebé 500 corredors la meitat no han pogut finalitzar la prova.

PISICINA
Carrer de Carles Riba, 68
08700 Igualada
Barcelona
Teléfon: 938 030 038
Email: cnigualada@cnigualada.cat

CNIGUALADA 2022 © Tots els drets reservats.